Austrijanci hrle frizerima, ali tek nakon testa

Rental Travel

Austrijski frizerski saloni otvoreni su u ponedjeljak nakon što je vlada djelomično ublažila svoj treći ‘lockdown’, no preduvjet za novu frizuru je – negativan test na koronavirus.

Menprom

Nakon mjesec i pol dana otvoreni su dućani, muzeji i škole. Učenici se moraju testirati dvaput tjedno ako žele pohađati nastavu u razredu. 

Povećana potražnja za testiranjem bila je vidljiva na punktovima u Beču. Čak je nedavno otvoreni centar za testiranje u slavnoj palači Schoenbrunn uveo nove boksove za testiranje predvidjevši navalu. 

Dočekujući prve mušterije nakon nekoliko tjedana, bečka frizerka Susanne Schreiber je rekla: “S jedne strane osjećam olakšanje što mogu ponovno raditi, no istodobno svojevrsnu prepreku predstavljaju obvezni testovi, što neki klijenti ne prihvaćaju dobro”.

Pritužbe frizera na nova pravila osvanule su u austrijskim novinama s posebnim naglaskom na teškoće u testiranju u ruralnim područjima. 

Prva mušterija frizerke Susanne Schreiber na vratima salona pojavila se točno u devet. Predstavila se samo kao Martina. “Jako, jako sam sretna što mogu opet doći na frizuru”, rekla je 49-godišnjakinja, dodajući da je obvezan test ne smeta.

“Moji roditelji su u rizičnoj skupini i moram se testirati svaki put prije nego što im odlazim u posjet”, objasnila je. 

I Slovenija je uvela isto pravilo, no ono nije nije šire prihvaćeno u ostalim europskim državama, prenosi Hina.

Komentari

Komentara