AM PDA GO Tuzla: Zastavice Bosne i Hercegovine poklon Tuzlacima za Dan državnosti

Spread the love
Rental Travel

Povodom Dana državnosti BIH članovi Asocijacije mladih PDA Tuzla uz podršku GO PDA Tuzla organizovali su podjelu 750 zastavica Bosne i Hercegovine . Zastavice su poklon građanima Tuzle za Dan državnosti.

Reha Centar

Predsjednik GO PDA Tuzla doc.dr.sc.Senad Mehmedinović istakao  je da ne smijemo zaboraviti da je prije 75 godina obnovljena državnost BIH.

– Moramo naglasiti da je državnost izgubljena 1463.godine. Zaključci i odluke sa ZAVNOBIH-a jesu i poruke za šta se zalaže PDA BIH. Nedjeljiva BIH, u kojoj su svi narodi jednaki – kazao je Mehmedinović.

Član Savjeta za obrazovanje i nauku GO PDA Tuzla, prof.dr. Izudin Hasanović rekao je da je Dan državnosti jedan od najznačajnijih datuma u historiji BIH.

– Posebno su značajni dokumenti koji su doneseni prije 75 godina. Iako nemaju obilježje ustava ili pravnog akta, rezolucija koja je tada donesena predstavlja sva obilježja državotvornosti naroda BIH. I od toga perioda do danas BIH je država. Onaj ko kaže da nije ne govori istinu –zaključio je Hasanović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara