Aktivnosti vezane za organizaciju Turističkog foruma Tuzla 2017

Spread the love
Menprom

U organizaciji  Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja 15.3.2017.g. održan je sastanak kojim su pokrenute aktivnosti vezano za  organizaciju  Turističkog foruma Tuzla 2017.

Reha Centar

Učesnici sastanka su bili direktor Zavoda za zaštitu kulturno historijskog naslijeđa Tuzlanskog kantona g.Benjamin Barjaktarević, voditelj Turističke zajednice Tuzlanskog kantona g. Asim Bečić sa saradnicom, predstavnici marketinške agencije  Colosseum  g. Zlatko Berbić  i g.Amir Zonić, te predstavnici Ministarstva trgovine turizma i saobraćaja gdja.Dželmina Huremović, g.Hasan Sejdinović i g.Hazim Nukić.
Na sastanku je dogovoreno da će svi učesnici biti suorganizatori Turističkog foruma a teme koje će se obrađivati u nekoliko odvojenih panela jesu novi zakoni u turizmu, promocija turizma kroz predstavljanje kulturno historijskog naslijeđa, perspektive i razvoj turizma te mogućnosti valorizacija turističkih potencijala na Tuzlanskom kantonu .

U drugom dijelu foruma planirana su prezentacije uspješnih projekata u turizmu koji su postali regionalni i svjetski turistički brendovi kao što su Exit festivala Novi Sad, Sarajevo Film Festivala, Sunnyland Srajevo itd.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara