“Agrokomerc” prodat za 4, 4 miliona KM

Spread the love
Menprom

Imovina Prehrambene industrije “Agrokomerc”, vrijedna više od 21 milion KM prodana je najpovoljnijem ponuđaču AC Foodu za 4 miliona i 400 KM. Ova firma ima rok od 30 dana da izvrši uplatu. Prodano je zemljište i objekti koji pripadaju “Agrokomercu”.

Reha Centar

AC Food d.o.o. Velika Kladuša danas je na javnom nadmetanju nepokretnosti koje je obavljeno u Općinskom sudu Velika Kladuša, ponudila najveći iznos i tako stekla pravo da uplatom u određenom vremenskom roku postane vlasnik drugog dijela imovine Dioničkog društva Agrokomerc.

Predmet današnjeg javnog nadmetanja bio je dio “Prehrambene industrije” s prilazima, objektima i postrojenjima u naselju Polje.

Rok za uplatu iznosa od 4,4 miliona KM koji je Sud ocijenio kao najveći ponuđen je 30 dana, saopćeno je iz AC FOOD.

Ova kompanija bila je jedna od tri ponuđača koji su danas sudjelovali na javnom nadmetanju.

Podsjećamo, AC FOOD je krajem marta uplatom 3,053 miliona KM, također nakon provedenog javnog nadmetanja stekao pravo vlasništva nad pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima. Početkom juna ove godine AC FOOD je preuzeo proizvodnju branda “Tops”, kao i drugih Agrokomercovih proizvoda iz konditorskog programa, linija čokolade, začina, supa i pasteriziranog povrća.

Bivši radnici Agrokomerca nezadovoljni su današnjom prodajom imovine kompanije za male pare, iako su je oni kako kažu stvarali godinama.

Agrokomerc je nekada zapošljavao oko 13.000 radnika. Sada ih ima oko 250, i dugove koji praleze 120 miliona KM, 70 miliona odnose se samo na radnička potraživanja, a upravo oni i postavljaju pitanje ko će vratiti njihov novac.

BHRT

Komentari

Komentara