Alati u koje vrijedi uložiti novac

Spread the love
Menprom

Alati su potrebni svima!

Reha Centar

Hobisti ih koriste za obavljanje kućnih prepravki, ili čak izradu namještaja, a profesionalci iz različitih djelatnosti tokom svakodnevnog obavljanja radnih zadataka.

Međutim, svako od nas ima onaj jedan alat gotovo nepoznate namjene koji je kupio na popustu. Nerijetko, ovakvi alati godinama stoje neupotrebljivi, te se postavlja pitanje da li je vrijedilo uložiti novac u njih.

Ako želite da znate koji alati će vam biti isplativi i šta je to što svako treba da ima u svom domu, nastavite da čitate naš tekst!

Aku bušilica – kompaktna i moćna

Aku bušilice su veoma praktični alati ko mogu koristiti profesionalci i hobisti.

Želite da izbušite rupu na zidu?

Ili bušite drvene elemente tokom izrade namještaja?

Nema problema!

Aku bušilica će biti vaš najveći saveznik za obavljanje različitih poslova.

Bez upotrebe kabla, odnosno električne energije tokom obavljanja radnih zadataka, aku bušilica je jedan od najkorisnijih alata u svakom domu i radionici.

Nakon što se njene baterije napune uz pomoć punjača, akumulatorska bušilica spremna je za rad gdje god poželite! Teško dostupna mjesta uz ovaj alat više nisu noćna mora, a omogućeno vam je da jednostavno radite na terenu, na mjestima gdje nema izvora električne energije.

Njome se jednostavno manevriše i ne zahtijeva veliku količinu dodataka. Dovoljno je da imate pakovanje burgija, koje u nekim situacijama dolaze u okviru pakovanja sa alatom.

Šlajferice – alati za praktičnu obradu drveta

Da li volite uradi sam projekte?

Možda ste riješili da se upustite u obradu drveta?

Ili volite ponekad da osvježite svoj dom i restauirate namještaj?

Ukoliko imate pozitivan odgovor bar na jedno pitanje, šlajferice su za vas alat u koji definitivno vrijedi uložiti novac.

U prodaji se može pronaći nekoliko vrsta šlajferica koje imaju različite specifikacije, a kao jedna od najpoznatijih i najčešće korišćenih ističe se ekstentrična šlajferica, odnosno ekscentar brusilica.

Omiljenom među hobistima čini je jednostavna upotreba, odnosno manevrisanje, i brzo postizanje željenih rezultata obrade materijala.

Šlajferica je prije svega namijenjena obradi drveta, a u praksi se najčešće koristi za skidanje farbe i pripremu za dalju obradu, odnosno bojenje drveta.

Aku ubodne testere za jednostavno odsijecanje nepravinih oblika

Uz aku ubodne testere odsijecanje nepravilnih oblika ne mora da bude noćna mora.

Ovaj tip testere koristi takozvano klipno sječivo uz koje je sječenje nepravilnih krivina veoma jednostavno. Mogu se koristiti za drvo, metal, ali i druge materijale.

Činjenica da ovaj alat pripada grupi akumulatorskih, doprinosi njegovoj praktičnosti i funkcionalnosti.  Osim toga što ovom testerom možete napraviti autentične komade namještaja kao i drugih elemenata koji su vam potrebni, on je veoma jednostavna za manevrisanje.

Ubodnom testerom može se upravljati jednom rukom, a za zamjenu klipnog sječiva nije potreban dodatni alat. Dakle, osim za profesionalce, ubodna testera idealna je i za hobiste i sve koji nemaju iskustva sa alatom.

Razlika u profesionalnoj ubodnoj testeri i modelu za hobiste jeste u performansama. Za one koji je ne koriste često i za previše zahtjevne zadatke, dovoljan je jednostavniji model solidnih performansi. Sa druge strane, profesionalci treba dobro da se posvete istraživanju i odaberu snažnu i izdržljivu mašinu uz koji će svaki posao odsijecanja biti lakši.

Ručni alat potreban je svima

Sigurno imate bar jedan komad ručnog alata u svom domu.

Ručni alati potrebni su svima, čak i onima koji nemaju puno iskustva.

Zavrtanje šrafa koji uvijek ispada, kačenje slike na zid ili popravljanje ručice na fioci može se obaviti jednostavno pomoću šrafcigera – čak iako nikada niste koristili ovaj alat!

Naravno, uvijek je preporučeno biti obazriv prilikom rukovanja.

Osim šrafcigera, u svoju kućnu kolekciju alata trebalo bi da uvrstite kliješta i čekić, a ukoliko se upuštate u krupnije poslove, potrebni su vam i ključevi, gedora, stega, turpija za metal i drvo i slična pomagala. Ne zaboravite da jednu fioku namijenite priboru poput vajser vage, metra, makaza, četki za farbanje, brus papiru, kao i šrafovskoj robi koja uvijek zatreba.

Ručni alati su nešto u šta vrijedi uložiti. Sigurni smo da ne želite sitne poslove da prepustite drugima, ako ih u kratkom roku možete i sami završiti, upravo pomoću ručnog alata.

Pametno kupujte alat i informišite se

Kako biste u vašoj kućnoj ili profesionalnoj radionici zaista imali sve alate koji su vam potrebni i ujedno vrijedni, važno je da se dobro informišete prilikom kupovine.

Svako od nas ima različite potrebe i afinitete i upušta se u drugačije radne podvige, Baš zato, neophodno je da prilikom odabira obratite pažnju na istaknute specifikacije alata. Nekome je dovoljna kompaktna aku bušilica manje snage, dok je drugima potrebna robusna i snažna mašina.

Savjetujemo vam da kupovinu alata obavite u prodavnici sa dugogodišnjim iskustvom i renomeom, koja u ponudi ima pouzdane brendove. Danas je svima dostupno i online poručivanje koje štedi vrijeme, energiju, a nerijetko i novac. Istražite ponude na internetu, pratite akcije i željeni alat kupite po najpovoljnijim cijenama!

Nadamo se da vam je naš tekst bio zanimljiv i koristan, te da ste spremni da upotpunite svoju kolekciju alata komadima koje ćete rado koristiti!

Avokado.rs / https://www.pexels.com/

Komentari

Komentara