Vrijeme: Danas kiša i temperatura do 16 stepeni

Spread the love
Menprom

Jutros u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Reha Centar

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan Sedlo 10; Sokolac 11; Sanski Most 13; Bihać, Bugojno, Sarajevo 14; Banja Luka, Doboj, Jajce, Livno, Prijedor, Srebrenica, Tuzla, Zvornik 15; Bijeljina, Gradačac, Trebinje, Zenica 16; Brčko, Grude 17; Mostar, Stolac 21.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljava relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Sa približavanjem noći opšta slika će se postepeno popraviti.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijeui zemlje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjereno jaka bura. Dnevne temperature od 15 do 21, na jugu zemlje od 18 do 24 °C.

U srijedu u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno. U ostatku zemlje umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini veći dio dana umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Komentari

Komentara