Završena ovogodišnja kampanja „Young Heroes – Readers are Leaders “, polaznika Helen Doron Centra Tuzla

Predstavnici Helen Doron English Centra Tuzla, u saradnji sa Bibliotekom „Derviš Sušić“, u proteklu subotu 14. aprila organizovali su završnu aktivnost, predstavljanje Brajevog pisma,  kviz znanja  i druženje u Američkom kutku, a sve to  povodom završetka kampanje „Young Heroes – Readers are Leaders“ ( Mali heroji – Čitaoci su vođe).

Almedina Hodžić, članica Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, inače odlična učenica četvrtog razreda Srednje muzičke škole „Čestimir Mirko Dušek“ Tuzla, predstavila je prisutnima Brajevo pismo i knjigu  „Krilati karavan“, Stevana Bulajića.

  • Od svoje desete godine dolazim u Biblioteku „Derviš Sušić“ jer mnogo volim čitati. Nema neke definicije zašto ja volim čitanje, muziku, umjetnost, jednostavno od malih nogu uživam u tome, kazala je Almedina.

Almedina Hodžić je maturantica i planira upisati Odsjek pedagogije i psihologije na Univerzitetu u Tuzli, jer voli proučavati ljude i smatra da svaka osoba ima određeni razlog zbog čega se ponaša na određeni način i ona želi istraživati o uzrocima ponašanja.

Jasmin Hasanović, predstavnik Helen Doron English Centra Tuzla, napominje da su događaji poput ove kampanje, važni  iz mnogo razloga.

  • Ovo je jedini ispravan način da se djeci omogući uvid u bibliotečke djelatnosti i stvori navika posjete biblioteci. Biblioteka mora biti mjesto magije po čiji djelić dolazimo svaki dan.Veoma nam je važno da su nam generacije koje dolaze pismene, a to možemo postići samo ukoliko budemo svi potencirali važnost književnosti, rekao je Hasanović.

Kampanja Young Heroes ima zadatak da nas napravi boljim građanima svijeta, nije bitno u kojem smislu,  govori Hasanović, koji je izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom što se veliki broj djece odazvao ovoj kampanji, jer to pokazuje da se imamo čemu nadati kada je u pitanju obrazovanje, jer su djeca  sa velikom radošću učestvovala u aktivnostima koje su organizovane.

Djeca su i ovog puta poklonila Biblioteci po jednu knjigu sa posvetom i tako uzeli učešće u kampanji „Pokloni biblioteci knjigu“, koju ova ustanova svake godine sprovodi.

Direktorica Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, Mirna Trifković i Senka Hasanović,  direktorica Helen Doron English Centra Tuzla,  uručile su zahvalnice u ime ovih institucija učenici  Almedini Hodžić za učešće u Young Heroes kampanji.

aktuelno.ba / Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla

Komentari

Komentara