Uživajte danas u suncu, dolazi nam novo zahlađenje

Jutros je Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -5; Sokolac -1; Bugojno 0; Srebrenica 1; Ivan Sedlo, Jajce, Livno i Sarajevo 2; Drvar 3; Doboj, Sanski Most i Tuzla 4; Banja Luka i Zvornik 5; Bihać, Bijeljina, Grude i Prijedor 6; Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 7; Brčko 8; Gradačac i Mostar 9; Neum 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939hPa, za 3Pa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilnije vrijeme, uz duže sunčane intervale i porast temperatura, ugodno će djelovati na većinu stanovništva. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Tokom prijepodneva poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će biti svježije.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti dosta megle. Od sredine dana umjereno povećanje oblačnosti, a u večernjim satima jače naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 9 do 15, na jugu do 17 °C.

U petak umjereno ili pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Tokom poslijepodneva razvedravanje. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 17 do 23 °C.

U subotu uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. Porast naoblake tokom dana. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu do 13, a dnevne od 18 do 24 °C.

fhmz

 

Komentari

Komentara