Tirolski književnik Christian Kössler održao književno veče

Tirolski književnik Christian Kössler, u okviru svog čitalačkog putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu, gostovao je tuzlanskoj biblioteci „Derviš Sušić“

Autor je predstavio kratke priče o legendama o duhovima i đavolima, kojima je dao novo ruho i premjestio ih u sadašnjost.

  • Još kao dijete, bio sam fasciniram strašnim pričama. U starim bajkama pronalazio sam  interesantne teme i povezivao ih sa sadašnjošću. Akcenat dajem  iracionalnim natprirodnim pojavama koje iskazujem u obliku kratkih priča,  kazao je Kössler.

Predstavljena je i priča o vampirima pod nazivom “Grenzgänger”, kao i istoimeni kratki film režisera Felixa Gorbacha i Moritza Neumayra iz 2017. godine, nagrađen nagradom publike na dva tirolska kratkometražna festivala.

Christian Kössler je bibliotekar, književnik i golman austrijskog književnog fudbalskog tima. Od 2007. godine ga čitalačka putovanja vode kroz cijelu Evropu.

„Strašni Tirol“, „Strašni Innsbruck“ i „ Oni će te uhvatiti“ su do sada objavljenje knjige ovog mladog autora koje je predstavio u čak četrnaest evropskih država.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara