Uspješna poduzetnica odlučila biti beskućnica

Menprom

Nakon što joj je dojadilo raditi od 9 do 5, Novozelanđanka Natalie Sisson (36) je prije četiri godine dala otkaz i otad putuje svijetom s koferom u ruci.

Reha Centar

Sama kaže kako je jedno od prvih pitanja koje joj postavljaju: ‘Od čega živiš?’. Ova poduzetnica-beskućnica stvorila je uspješan internet biznis, napisala knjigu i posvetila se motivacijskom govoru zahvaljujući kojem prima šesteroznamenkastu plaću.

Bivša direktorica marketinga i bodibilderica za Yahoo je izjavila kako ljudi uglavnom misle da je luda.  – Za sebe mislim da sam građanka svijeta. Gdje god odložim prtljagu, tu je moj dom, kaže Natalie.

Ona nema stalnu adresu, bankovne račune ima u četiri zemlje, a s njom uvijek putuje i 17 SIM kartica za mobitele. Sama za sebe kaže kako predstavlja novi tip radnika – ‘digitalnog nomada’ – nekoga tko radi isključivo online i nije vezan uz lokaciju.

Do sada je otputovala u 66 zemlje, od kojih je njih 15 posjetila lani, s tim da je najduže, ‘čak’ dva mjeseca boravila u Berlinu. Planira posjetiti još barem deset zemalja među kojima i Japan, Švedsku i Španjolsku.

Tvrdi kako ima oko osam različitih izvora prihoda te tjedno u prosjeku radi između 20 i 60 sati.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara