100 godina rada OŠ „Turija“

Spread the love

Osnovna škola „Turija“ danas slavi svoj jubilarni 100. rođendan. Ovim povodom upriličena je svečanost kojoj je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

Spread the love
Menprom

„Čast je i istinsko zadovoljstvo prisustvovati obilježavanju 100-te godišnjice rada i djelovanja osnovne škole u Turiji. Čitav vijek unazad ovo mjesto je izvor znanja, obrazovanja i odgoja brojnih generacija. Danas kada se susrećemo sa migracijama mladih ljudi, ovakvi jubileji pokazuju da ima i onih koji ostaju. Rađaju se i obrazuju nove generacije mladih ljudi i Vlada Tuzlanskog kantona učinit će sve što je u našoj moći da im omogućimo što kvalitetnije uslove za obrazovanje. U tom smislu u ovoj školi smo prošle godine finansirali uvođenje video nadzora kako bismo osigurali veći stepen bezbijednosti učenicima i svima koji borave u školi. Ove godine nastavljamo naše investicije. Fokus nam je na školskim sportskim terenima, da mladima pružimo bolje uslove i dodatno razvijemo njihovu ljubav prema sportu i bavljenje sportskim aktivnostima“ kazao je premijer Halilagić, dodajući da je poklon Vlade za 100-tu godišnjicu škole rekonstrukcija fiskulturne sale u ukupnoj vrijednosti skoro 80.000 KM.

Reha Centar

OS Turija 02 31 05 2024

Osim svečanog programa obilježavanja Dana Škole, prisutni su se danas, polaganjem svijeća i odavanjem počasti na spomen obilježju šehidima u Turiji, prisjetili branitelja Turije, Lukavca i Bosne i Hercegovine, koji su u obrambeno – oslobodilačkom ratu za slobodu ovog kraja položili svoje živote. 

OS Turija 03 31 05 2024

OS Turija 04 31 05 2024

OS Turija 05 31 05 2024

OS Turija 06 31 05 2024

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara