Na Panonskim jezerima danas je obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Zijad Lugavić danas je prisustvovao obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša – centralna ekološko-pedagoška manifestacija na Panonskim jezerima. Organizator događaja bio je Ekološki savez “Eko zeleni” Tuzlanskog kantona. Ovo udruženje već duži niz godina radi na razvoju mira, tolerancije te doprinosi stvaranju kulture očuvanja i zaštite prirode. Također, aktivno se angažiraju u razvoju ekološke svijesti i savjesti građana, ne samo na području Tuzlanskog kantona, već i šire.

Reha Centar

Gradonačelnik Lugavić, istakao je da Grad Tuzla kontinuirano radi na razvoju ekološke svijesti i svjesti građana, provodeći veliki broj aktivnosti usmjerenih na podizanje svijesti o ekologiji. Kroz saradnju s nevladinim sektorom, Grad nastoji ostvariti šire društveno angažiranje i zajedničke napore za očuvanje prirode i unapređenje kvaliteta života u gradu. Pored toga,  istaknuto je na današnjoj manifestaciji,  odgovornost svakog pojedinca je ključna za produženje životnog vijeka planete Zemlje, a kako bi svi imali još ljepši i kvalitetniji život.

U obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša učestvovala su i djeca JU za predškolski odgoj I obrazovanje “Naše dijete” Tuzla, kao i učenici OŠ “Miladije” iz Tuzle.

aktuelno.ba / Grad Tuzla

 

Komentari

Komentara