Delegacija Vlade TK prisustvovala otvaranju Ljetnog univerziteta Tuzla ‘19.

Spread the love
Rental Travel

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Jakubom Suljkanovićem prisustvovala je svečanosti otvaranja 24. Ljetnog univerziteta. Ova već tradicionalna manifestacija Univerziteta u Tuzli trajat će narednih pet dana i u akademskoj saradnji stručnjaka i naučnika iz različitih polja nauke okupiti brojne profesore i studente iz zemlje i inostranstva.

Reha Centar

Prema riječima premijera Suljkanovića: “Uspjeh Ljetnog univerziteta je i u tome da okuplja studente i profesore sa svih BH univerziteta, regije, ali i cijelog svijeta, što se reflektuje u pozitivnom razvoju koji se odvija u BiH.“ Tokom svog uvodnog obraćanja premijer Suljkanović je izrazio zahvalnost Univerzitetu u Tuzli, njegovom rukovodstvu, ali i svim sudionicima ovog programa koji za cilj ima razmjenu informacija i akumulaciju znanja, promociju kulturne razmjene i akademske izvrsnosti.

Ovogodišnja centralna tema je “Univerzitet i promocija različitosti (identiteta)” koja će okupiti brojne stručnjake i studente iz zemlje i regiona.

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić ovom je prilikom još jednom ukazala na činjenicu: „da na Univerzitetu u Tuzli studiraju ljudi ne samo različitih etničkih pripadnosti, nego i različitih socijalnih kategorija, religijskih zajednica, također tzv. netradicionalni studenti sa različitim socijalnim potrebama, studenti sa posebnim potrebama i tako dalje. Sve navedeno je upravo naša snaga po kojoj je poznat ne samo Univerzitet u Tuzli, nego i naš grad i Tuzlanski kanton, kazala je Hadžigrahić.

Nakon svečanosti otvaranja koju su uveličali hor i solisti Muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla održana je i tribina “Povelja Kulina bana: 1189 – 2019” .

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara