Stigle su polarne temperature koje su upalile alarm na Balkanu

Balkanske zemlje upozorile su svoje stanovnike na ekstremnu hladnoću koja im prijeti na Staru godinu i u novogodišnjoj noći.

Balkansko područje prošli je vikend bilo zahvaćeno snježnom olujom, koju su potom zamijenile izrazito niske temperature.

Bugarski nacionalni meteorološki i hidrološki zavod upozorio je na ekstremnu hladnoću i jak vjetar u cijeloj zemlji. Osim na obali Crnog mora,temperature nigdje tijekom dana neće preko minus 7 stupnjeva Celzija. U zemlji su se dosad tri osobe smrznule.

U Srbiji, gdje je bilo dvoje mrtvih, u srijedu neće biti “toplije” od minus šest. U Beogradu na dočeku Nove godine na otvorenom očekuje se minus 12 stupnjeva Celzija.

Na planinama oko Sarajeva bilo je najhladnije, minus 23, a u samom gradu danas je minus 10. U novogodišnjoj noći također se očekuje jak vjetar i temperatura debelo ispod nule.

U crnogorskim planinama bilo je minus 17, a rijetkih minus 1 izmjereno je na obali, u Herceg Novom i u Ulcinju.

Vlasti u Makedoniji proglasile su žutu opasnost u nekim dijelovima zemlje zbog “polarnih temperatura”. I tamo je danas izmjereno minus 17, a slično se prognozira u novogodišnjoj noći. (Hina)

(aktuelno.ba)

Komentari

Komentara