Miris zajedičkog iftara na Trgu slobode u Tuzli

Blizu 2.000 postača i gostiju iftarilo je danas na Trgu slobode u Tuzli. Medžlis Islamske zajednice Tuzla priredio je veliki iftar, uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Grada Tuzla, gradskih i kantonalnih preduzeća, privrednih subjekata, Behram-begove medrese, udruženja, organizacija i pojedinaca sa tuzlanskog područja. Podršku u organizaciji iftara dala je i Vlada Tuzlanskog kantona sa svojim resornim ministarstvima.

U svom kratkom obraćanju glavni imam MIZ Tuzla, hafiz Ahmed ef. Huskanović  je još jednom podcrtao značaj ramazana i svih njegovih blagodati te napomenuo kako je to mjesec u kojem sve dobro treba dijeliti sa svojim komšijama, te da je suština ovog iftara upravo u tome.

“Prezadovoljni smo i posjetom i porukama koje se pošalju iz Tuzle. Namjera nam je bila da radost ramazana i iftara podijelimo s džematlijama i svim sugrađanima koji dođu”, kazao  je ef. Huskanović.

Upriličen je i prigodan program, poseban gost velikog iftara bio je Armin Muzaferija.

Program sa Arminom Muzaferijom na Trgu slobode biti će upriličen i u nedjelju 20. maja prije i poslije iftarskog vremena.

Komentari

Komentara