Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za ambasadora Republike Austrije u BiH

Grad Tuzla i Ambasada Republike Austrije u BiH, u saradnji sa JU Centar za kulturu Tuzla i UG Kuća plamena mira, organizovali su Dane austrijske kulture u Tuzli. Tim povodom Gradonačelnik Jasmin Imamović sa saradnicima, upriličio je danas prijem za ambasadora Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Martina Pammera.

“Sretan sam što smo imali priliku da organizujemo Dane austrijske kulture ovdje u Tuzli. Saradnja između Austrije i Tuzle je jako dobra, posebno sam ponosan na Tuzlake koji imaju veze sa Austrijom”, istakao je ambasador Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Martina Pammera.

“Veoma su nam značajni odnosi koje imamo sa Austrijom. Posjeta ambasadora Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Martina Pammera je važan događaj jer održavamo mostove tradicionalnog prijateljstva sa Republikom Austrijom”, kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Manifestacija  Dani austrijske kulture u Tuzli je počela  je 27. juna  otvorenjem izložbe „YOVA4 – Young Viennese Architects and Landscapearchitects“ u Ateljeu Ismet Mujezinović, a  iste večeri, u Kući plamena mira, održan je jazz koncert članova benda „Woody Black 4“. 

Dani austrijske kulture u Tuzli, nastavljaju se prikazivanjem igranih filmova “Let, let, bubamaro” (Maikäfer flieg/Fly Away Home, četvrtak, 28.6.  i “Najbolji od svih svjetova” (Die beste aller Welten/The Best of All Worlds),  petak, 29.6. Filmovi će biti prikazani u Domu mladih, Kamerna scena, sa početkom u 20.00 sati. Ulaz na sve događaje je besplatan.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara