Dani 3.Tuzlanske brigade: Ponosni čuvari sjećanja na svoje poginule saborce

U sklopu obilježavanja 27. godišnjice 3.Tuzlanske brigade, borci i patriote ove brigade, ovih dana su obišli mezarja i grobove svojih šehida i poginulih boraca, položili vijence i cvijeće, te na taj način još jednom pokazali da godine koje su prošle nisu spriječile, niti zaustavile istinske patriote ove brigade da još jednom odaju počast i iskažu zahvalnost svojim poginulim saborcima za sve što su učinili za slobodu Bosne i Hercegovine.

Tako su se ovih dana prisjetili svojih poginulih komandanata i zlatnih ljiljana Bajrama Malkočevića, Nurdina Dine Hasića, Mire Čorbića, Nike Ivanovića, te prvog komandanta preminulog Enesa Atića.

Pored preminulog Dr. Enesa Atića komandanti 3.Tuzlanske brigade bili su još i Mirsad Mujović i Kemo Džanko.

Podsjećanja radi, ova brigada je za odbranu Bosne i Hercegovine dala 165 šehida i poginulih boraca, te 319 teže i 932 lakše ranjena borca, dok je čak 39 boraca ove brigade poginulo van odgovornosti zone 2. Korpusa, na ratištima širom BiH.

Za sutra je na stadionu u Mramoru sa početkom u 12,00 sati najavljeno i postrojavanje boraca ove brigade te niz drugih događaja a sve u povodu godišnjice ove brigade.

Iz organizacionog odbora još jednom pozivaju sve borce Armije BiH da dođu u Mramor i uveličaju ovaj skup.

Press 3. Tuzlanske brigade

Komentari

Komentara