Rezultati Konkursa za najbolji prozni literarni rad

Spread the love
Menprom

Na Konkurs za najbolji prozni literarni rad na temu Kad proljeće bude beharalo, koji je rapisan pod brojem 03-10-116/22, od 15. 04. 2022. godine, bez ograničenja za učesnike, u okviru programa obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, u predviđenom roku stiglo je 60 radova, od kojih 15 nije ispunjavalo kriterije koji su naglašeni u tekstu Konkursa. Treba naglasiti da radovi, koji nisu ispunjavali kriterije (nisu bili potpisani šifrom, ili su potpisani imenom i prezimenom, ili su bez potpisa, ili prekoračuju broj kartica), neki od njih, zadovoljavali su književno-estetskim elementima da uđu u najuži izbor.

Reha Centar

Pokrovitelj ovogodišnjeg Konkursa je Fondacija Mulalić iz Sarajeva.

Budući da su radovi pristigli iz cijele Bosne i Hercegovine, to dovoljno govori da ovakvi i slični projekti bude veliki interes kod autora, te nam daju podstrek da istrajavamo na projektima koji razvijaju čitalačke i druge plemenite aktivnosti i navike.

Komisija je pregledala radove i odabrala tri najbolja (o konačnom poretku javnost će biti informisana na dodjeli priznanja i nagrada): šifra: MINI 12345 (Emir Balagija, Tešanj); šifra: Usamljeni ašik (Edin Ibreljić, Gradačac); šifra: Nazifova (Sevda Čurbo, Sarajevo).

Prema propozicijama Konkursa, u narednom periodu bit će uručena priznanja i novčane nagrade, o čemu ćemo javnost i autore blagovremeno obavijestiti. Čestitamo nagrađenim autorima/cama i zahvaljujemo svim učesnicima koji su poslali radove te pozivamo i sve druge autore da to učine i naredne godine.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara