Rješenja koje nudi Naša stranka odslikavaju stvarne potrebe građana

Rental Travel

Danas, 18.septembra u 10:00 u prostorijama Naše stranke u Tuzli (Stupine B-9-III ulaz) održana je pres konferencija na kojoj su predstavljna rješenja koja predlaže Naša stranka kao i kandidatkinje i kandidati za Kantonalnu skupštinu Tuzlanskog kantona i Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH iz izbornih jedinica 402 i 403.

Reha Centar

U svom obraćanju Mersiha Jogunčić, kandidatkinja Naše stranke za Skupštinu Tuzlanskog kantona je istakla da su rješenja koja Naša stranka nudi konkretna, direktna i odslikavaju stvarne potrebe građana.

Sabina Mujezinović, nositeljica liste za Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH-izborna jedinica 403 je naglasila da Naša stranka svojim načinom bavljenja politikom dokazuje da politika može biti častan posao koji je jedino u funkciji stvarnih i direktnih potreba građana. „ Mi dokazujemo da odgovornost i transparentnost mogu biti sinonim za ispravno političko djelovanje. Podrška našim kandidatkinjama i kandidatima je direktan glas građana u zakonodavnim tijelima BiH“, naglasila je u svom obraćanju Sabina Mujezinović

Mirsad Čamdžić, nositelj liste za Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH-izborna jedinica 402, predstavljajući neka od rješenja koja nudi Naša stranka podcrtao je da je Naša stranka „jedina istinska alternativa jer nam je želja mijenjati procese u društvu, a ne puko osvajanje vlasti“.

Jasmin Alić, kandidat Naše stranke za Skupštinu Tuzlanskog kantona, naglašava da rješenja koja Naša stranka donosi na ovim izborima jesu u suglasnosti sa zahtijevima koje su građani uputili na frebruarskim protestima. To nisu lažna obećanja, lažne brojke, nacionalističke retorike, to je ono što ćemo uraditi participiranjem u vlasti.

Jasmina Bašanović, kandidatkinja Naše stranke za Skupštinu Tuzlanskog kantona posebno ističe, shodno svom iskustvu kao liječnica, da je zdravstvo u BiH isuviše podijeljeno, neravnopravno i korumpirano. „Mi se zalažemo za jednakodopstupnu zdravstvenu zaštitu svima i smatramo da je nepohodno poboljšati uslove rada i tako motivisati zdravstvene radnike da ostanu i napreduju u BiH, umjesto da im se savjetuje, kao što se meni dogodilo, da idu u inostranstvo“.

Naša stranka Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara