Volvo predstavio R-Design XC90

Spread the love

Volvo je objavio prve fotografije R-Design izvedbe potpuno novog XC90 modela, namijenjenu kupcima koji žele atraktivan automobil, naglašeno sportskog izgleda, za kojim će se ostali sudionici u saobraćaju okretati.

Menprom

“R-Design izvedba, kreirana je za kupce, koji žele začiniti svoju svakodnevnicu. Idealan je za one koji vole aktivniju vožnju i ekspresivniji dizajn. Svaki R-Design detalj, dizajniran je da doprinese individualističnom i rafiniranom izražaju, koji ovi kupci očekuju”, kaže Alain Visser, stariji dopredsjednik odjela za marketing, prodaju i brigu o kupcima pri Volvo Car Group.

Reha Centar

Vizuelno obećanje naglašeno dinamične vožnje, potvrđuje vozački orijentisan enterijer sa R-Design sportskim sjedištima u kombinaciji Nubuck tekstila i perforirane kože. Izbor Drive-E motora, koji nude do 400 KS i kompletno nova šasija modela XC90, garanciju su agilnog iskustva vožnje.

140918029.4_mn

Karakteristični R-Design detalji

R-Design eksterijer, podrazumijeva brojne specifične detalje, kao što su maska hladnjaka, prednji spojler, metalizirani okviri prozora, integrisani dvostruki završetak izduvnog sistema, te krovne šine i kućišta retrovizora u mat srebrnoj boji, dok 20-inčne R-Design felge (22-inčne kao opcija), zaokružuju naglašeno dinamičan oblik.

Što se tiče enterijera, pored sportskih sjedišta i kola upravljača presvučenog perforiranom kožom, tu su i posebni R-Design detalji, kao što su ručica mjenjača, nožne komande i tepisi. Vlasnik dobija i ekskluzivni R-Design kožni ključ.

Atraktivni tablet ekran osjetljiv na dodir

Veliki 12,3-inčni ekran osjetljiv na dodir u stilu tableta je najatraktivniji detalj enterijera novog Volva XC90 i u R-Design verziji, a sada je dostupan i u posebnoj R-Design temi. To je srce novog kontrolnog sistema, oslobođeno nepotrebnih dugmića, te predstavlja potpuno novi način upravljanja funkcijama automobila.

Nova strategija nivelacije paketa opreme

R-Design je jedan od četiri opcije nove Volvo strategije nivelacije paketa opreme, koja sliči drvetu sa dvije grane. Kinetic je osnova (korijen), slijedi Momentum (stablo), a zatim i posebne Inscription i R-Design verzije (grane). Inscription paket je namijenjen kupcima koji žele elegantan izgled i luksuzno iskustvo vožnje, dok R-Design krasi sportska aura.

“U principu smo zamijenili nekadašnje najbogatije pakete sa Inscription i R-Design verzijama. Obe donose poseban sadržaj, pažljivo odabran da naglasi njihovu specifičnu osobnost”, objašnjava Alain Visser.

140918029.1_mn

(klix)

Komentari

Komentara