Volkswagen službeno predstavio osmu generaciju Passata (FOTO)

Spread the love
Rental Travel

Stigao je novi Passat! Volkswagen je osmu generaciju jednog od svojih najpopularnijih modela svih vremena, koji je u 41 godinu prodan u više od 23 miliona primjeraka, službeno predstavio u svom dizajnerskom centru u Potsdamu, a premijera će biti u oktobru na pariškom salonu.

Reha Centar

U Volkswagenu se hvale kako je sve na ovom autu novo, uključujući dizajn, no već na prvi pogled očito je da na tom polju razlike u odnosu na prošlu generaciju nisu prevelike. Passat izgleda čvrsto i staloženo, neki bi rekli i konzervativno, bez radikalnih promjena, baš onako kako ljubitelji ove njemačke marke žele. U Volkswagenu kažu da auto sada izgleda poput manjeg brata luksuznog Phaetona. Sprijeda se ističe nešto dinamičnija maska, a straga LED-svjetla na svim modelima.

vw passat 8

Novi Passat odmah dolazi u dvije izvedbe – limuzinskoj i karavanskoj. Prva je s 4767 mm za dva milimetra kraća od prošle generacije, ali je osovinski razmak veći za 79 milimetara. Kapacitet prtljažnika karavana veći je za 47 litara i iznosi 650 litara, dok je kod limuzine prtljažnik povećan za 21 litru na 586 litara. Iznutra će putnici uživati u 12,3 inčnom displeju koji zamjenjuje dosadašnje tipke te heads-up displayu i nizu novih tehnologija. Najavljeni su i novi motori, među kojima se ističe četverocilindrični dvolitreni biturbo dizelaš koji razvija 240 konjskih snaga koji će biti dostupan samo u sedambrzinski DSG-mjenjač i pogonom na sva četiri kotača.

(vecernji/aktuelno)

Komentari

Komentara