Tuzlanski kanton dobio novu Vladu

Poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona imenovali su danas novu Vladu Tuzlanskog kantona, čiji je predsjednik Bego Gutić, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova ovog kantona.

Gutić je u uvodnom izlaganju naveo da će se Vlada Tuzlanskog kantona zalagati za ekonomsku autonomiju Kantona, odnosno težiće da Tuzlanski kanton upravlja svojim resursima i da će raditi na pravednijoj raspodjeli javnih prihoda.

VLADA TK

On je najavio da će u Tuzlanskom kantonu biti blizu dvije milijarde KM investicija koje će biti utrošene u realizaciju projekta Termoelektrane Banovići i Cementare, kao i Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

“Ako istrajemo na prioritetnim ciljevima, smanjićemo nezaposlenost, a privredni rast učiniti pozitivnim”, rekao je Gutić.

Za novog ministra unutrašnjih poslova izabran je Alen Gadžo, pravosuđa i uprave Jovan Stojanović, obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirsad Begović, prostornog uređenja i zaštite okoline Hasan Ferhatović, finansija Jakub Suljkanović, industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, trgovine, turizma i saobraćaja Edin Ajanović, zdravstva Elvis Bektić, rada i socijalne pravde Admir Huskanović, razvoja i preduzetništav Mirela Đaković, boračkih pitanja Fahrudin Skopljak i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić.

VLADA TK VLADA TK

Nova Vlada Tuzlanskog kantona dobila je podršku 24 poslanika kantonalne skupštine, dok je pet poslanika bilo protiv, a šest uzdržanih, javili su federalni mediji.

Na sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona ušli su i predstavnici sindikata radnika, kako bi dobili bilo kakvu informaciju na koji će se način rješavati njihovi problemi.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara