Tuzlanski kanton dobio novu Vladu

Menprom

Poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona imenovali su danas novu Vladu Tuzlanskog kantona, čiji je predsjednik Bego Gutić, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova ovog kantona.

Reha Centar

Gutić je u uvodnom izlaganju naveo da će se Vlada Tuzlanskog kantona zalagati za ekonomsku autonomiju Kantona, odnosno težiće da Tuzlanski kanton upravlja svojim resursima i da će raditi na pravednijoj raspodjeli javnih prihoda.

VLADA TK

On je najavio da će u Tuzlanskom kantonu biti blizu dvije milijarde KM investicija koje će biti utrošene u realizaciju projekta Termoelektrane Banovići i Cementare, kao i Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

“Ako istrajemo na prioritetnim ciljevima, smanjićemo nezaposlenost, a privredni rast učiniti pozitivnim”, rekao je Gutić.

Za novog ministra unutrašnjih poslova izabran je Alen Gadžo, pravosuđa i uprave Jovan Stojanović, obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirsad Begović, prostornog uređenja i zaštite okoline Hasan Ferhatović, finansija Jakub Suljkanović, industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, trgovine, turizma i saobraćaja Edin Ajanović, zdravstva Elvis Bektić, rada i socijalne pravde Admir Huskanović, razvoja i preduzetništav Mirela Đaković, boračkih pitanja Fahrudin Skopljak i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić.

VLADA TK VLADA TK

Nova Vlada Tuzlanskog kantona dobila je podršku 24 poslanika kantonalne skupštine, dok je pet poslanika bilo protiv, a šest uzdržanih, javili su federalni mediji.

Na sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona ušli su i predstavnici sindikata radnika, kako bi dobili bilo kakvu informaciju na koji će se način rješavati njihovi problemi.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara