Spektakularno veče duhovnosti, prijateljstva i zabave na Trgu slobode u Tuzli (FOTO)

Rental Travel

Kao da su i sami organizatori pomalo bili zatečeni velikim brojem prisutnih na iftaru koji je večeras upriličen na Trgu slobode u Tuzli, iftaru na otvorenom čiji organizatori su  predstavnici istanbulske Općine Bajrampaša, u okviru projekta “Konvoj berićeta”, uz nesebičnu pomoć Grada Tuzla te Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Reha Centar

IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI

-Pod sloganom ´Ramazan na Balkanu´ već 11. godinu organizujemo iftare širom ove regije. Obilazimo balkanske gradove i misija nam je da podijelimo i širimo prijateljstvo širom Balkana, a u svakom gradu odziv je veliki. Kada vidimo koliko je interesovanje građana, duša nam je puna volje i snage da nastavimo sa ovim projektom-kazao je Gokhan Balekoglu, pomoćnik načelnika Općine Bajrampaša.

IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI

Tuzla je i večeras pokazala da zna, hoće i može zajedno dijeliti udijeljeno, zajedno sa svima ostalima, bez obzira na vjeru, naciju, porijeklo.

Upravo na ovoj definiciji, ovakvog iftara insistirali su i gosti iz Turske. Iftar za sve.

JASMIN IMAMOVIĆ IFTAR U TUZLI

Vahid efendija Fazlović, muftija tuzlanski, rekao je da je u Tuzli večeras vladala posebna ramazanska atmosfera.

-Nismo mogli ni pretpostaviti da će biti ovoliki interes građana Tuzle i da će ih se ovoliko okupiti na trgu. Ovo je atmosfera za pamćenje i veliki je užitak vidjeti da ovoliko ljudi iščekuje iftar na jednom mjestu. Prisutno je između 1.600 i 2.000 ljudi, a naročito mi je drago što ovdje vidim veliki broj mladih. Iftari su pravi povod za okupljanje porodice i prijatelja, a ramazan je mjesec optimizma, radosti i dobrog raspoloženja-kazao je muftija Fazlović.

IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI

Prisutnim gostima se kratko obratio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji se zahvalio gostima iz Turske na kako je rekao “noći koja će se pamtiti”, uz potvrdu ranije rečenog da Tuzla dugi niz godina nije imala ovako uspješnu manifestaciju na otvorenom.

IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI IFTAR U TUZLI

Više nego bogat kulturno zabavni program dodatno je uljepšao i obogatio ovo lijepo veče na Trgu slobode u Tuzli.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara