Slavna njemačka kompanija “Volkswagen”odlučila da joj službeni jezik bude engleski

Spread the love
Rental Travel

NJEMAČKA jezična zaklada prodala je svoje dionice Volkswagena u znak prosvjeda što je slavna njemačka kompanija odlučila da joj službeni jezik bude engleski.

Reha Centar

“Riječi Volkswagen i njemački jezik, nažalost, više ne idu zajedno”, rekao je čelnik Njemačke jezične zaklade Walter Kraemer. “Zaprepašten sam time kako se bezobzirno naša elita odriče vIastitog jezika i kulture”, dodao je.

Volkswagen je prošli tjedan objavio da ubuduće poslovni jezik kompanije neće biti njemački nego engleski. Uprava kaže da time želi privući najbolje i najpametnije u industriji. Po pisanju dnevnika Handelsblatta, Njemačka jezička zaklada kupila je prošle godine 200 dionica Volkswagena po 100 eura po dionici, a prodala ih u srijedu za 137 eura i time zaradila 7400 eura.

Volkswagen, globalni automobilski div, osnovan je 1937. u Wolfsburgu i tamo i danas ima svoje sjedište. Kamen temeljac za prvu tvornicu položio je Adolf Hitler i zadužio upravu da proizvede automobil koji će biti dostupan svim Nijemcima. Tako je nastala slavna buba.

M.T.

Komentari

Komentara