Sindikati poručiili Vladi TK: Ili svi na “kazan”, ili nam ne dirajte plate

Rental Travel

Veliko nezadovoljstvo kod svih budžetskih korisnika u Tuzlanskom kantonu izazvao je prijedlog okvirnog Budžeta Vlade TK za period 2015.-2017. godina, po kojem je najavljeno smanjenje plaća svim budžetskim korisnicima za oko 11 %.

Reha Centar

SAMOSTALNI SINDIKAT TK

Tim povodom, danas je održana press konferencija za medije na kojoj su saopćeni naredni koraci budžetskih korisnika ovog kantona. Sindikat budžetskih korisnika TK traži od Vlade hitnu sjednicu u četvrtak, 11. decembra u 14 sati. Na istoj će izraziti svoje nezadovoljstvo i osuditi pomenuti čin Vlade koja nije nikoga konsultovala kada je donijela Odluku o smanjenju plata, bez učešća Sindikata.

SAMOSTALNI SINDIKAT TK

Na novinarska pitanja da li sindikati imaju razumijevanja za jako tešku ekonomsku situaciju na našen kantonu  uglavnom su stizali unificirani  odgovori po principu da ih ne zanima slabost aktuelne niti bilo koje druge vlasti da život građana ovog kantona učine kvalitetnijim.

SAMOSTALNI SINDIKAT TK

Na pitanje postoji li kompromis, uslijedio je odgovor : Da postoji da idemo svi na kazan, od Predsjedništva BiH do svakog građanina, ili to ili nam ne dirajte naše plate, poručili su iz Sindikata Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara