Sastanak predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića i predstavnika OSCE-a

Menprom

Danas u Tuzli održan je sastanak predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića i predstavnika OSCE-a Stafana Maya i Marie Christelle Melly, na kojem se razgovaralo o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH, kao i predstojećim izborima.

Reha Centar

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović obavijestio je predstavnike OSCE-a, kao i prethodno Khanha Nguyena političkog savjetnika Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH – o medijskom embargu djelovanja nezavisne opozicije na Javnom RTV servisu između izbornih kampanja u toku mandata, kada su rasprave o aktuelnim političko-ekonomskim problemima bitnije za građane nego obećanja u izbornoj kampanji.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović prezentirao je predstavnicima OSCE-a konkretne prijedloge za uspostavljanje adekvatne demokratizacije političkog prostora u BiH, kao i pune odgovornosti svih političkih subjekta, sprječavanja nemoralne trgovine mandatima, te načine efikasnog pojednostavljenja izbornog procesa, kako bi se i na taj način obezbijedio veći odziv građana na izborima.

 

2.10.2014.                                                                                        Muamer Dedić, Press BOSS-a

 

 

 

Komentari

Komentara