Radnici TTU Tuzla ogorčeni jer ih niko nije želio primiti

Menprom

Radnici Tvornice transportnih uređaja nakon nekoliko sati protesta pred zgradom Vlade TK i Skupštinom razišli su se, jer ih niko nije primio. Najavili nove proteste za narednu sedmicu, javlja dopisnica BHRT.

Reha Centar

Danas im se niko nije obratio iako su zahtjev Skupštini za zakazivanjem  vanredne Skupštine TK uputili još prošle sedmice.

No zbog kolektivnog godišnjeg odmora, zastupnici takav zahtjev radnika neće razmatrati ni u narednioh deset dana. Sve je to obespravljene radnike naljutilo.

TTU TUZLA TTU TUZLA

Ogorčeni, poručili su da imaju sve manje strpljenja, te da će naredni protesti biti radikalniji, a ne isključuju ni mogućnost podizanja šatorskog naselja sve dok Vlada i Skupština ne nađu rješenje za ovu, jednu od rijetkih tvornica koja je ostala u državnom vlasništvu.

MEHMED TERZIĆ

Ni nakon jedanaest mjeseci Vlada TK nije riješila probleme ovih radnika, a to je uvezivanje radnog staža i isplata plaća.

Radnici tvrde da im Vlada odbija pomoći i u osiguranju posla. Iako su prošli mjesec radili posao koji nisu uspjeli naplatiti.

Vlada Tuzlanskog kantona smatra da je stečaj je dino rješenje za TTU.

Tekst: BHRT

Foto: aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara