Prezentirana avio linija Beč – Tuzla – Beč

Menprom

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla danas je predstavljena nova avionska linija na relaciji Tuzla – Beč, a prvi let, sa crnogorskom kompanijom “Montenegro Airlines” iz Beča ka Tuzli najavljen je za 21. decembar ove godine.

Reha Centar

Prema riječima domaćina današnje konferencije direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifata Karasalihovića, na ovu se liniju čekalo 17 godina. „dvije godine trajali su intenzivni pregovori o ovoj atraktivnoj liniji po pristupačnim cijenama, koje se sa polaskom iz Tuzle kreću od 19 do 47 eura, dok se karta iz Beča za Tuzlu može kupiti od 49 do 89 eura, uključujući aerodromske takse, a zavisno od popunjenosti aviona. Mala prtljaga od pet do 10 kilograma košta pet eura, a za prtljag preko 23 kilograma putnici će platiti 10 eura.

Kako je rečeno na konferenciji zainteresirani građani već od danas bez problema putem web stranice www.mysky.ba mogu nabaviti karte za let Beč – Tuzla – Beč.

AERODROM TUZLA

Kada je riječ o avionima koji će saobraćati na ovoj liniji, radi se o veoma modernim avionima sa 116 sjedišta, a osim putovanja u Austriju, na ovaj se način građanima omogućuje da se preko bečkog aerodroma povežu sa drugim evropskim i svjetskim destinacijama.

BEČ TUZLA BEČ

Predsjednica Odbora direktora “Montenegro Airlinesa” Daliborka Pejović je kazala da su avioni ove kompanije sigurni i atraktivni, a njima upravljaju vješti piloti, koji putnike na odredište dovezu bezbjedno i na vrijeme. “Mala smo kompanija koja godišnje preveze putnika onoliko koliko Crna Gora ima stanovnika, što je oko 600.000 putnika. Naša misija je povezivanje regije”, izjavila je Pejović.

DALIBORKA PEJOVIĆ

Što se tiče razvoja Međunarodnog aerodroma Tuzla, on doživljava svoju ekspanziju kada je putnički saobraćaj u pitanju, a primjetni su i pozitivni pomaci  kada je u pitanju omogućavanja kargo saobraćaja sa ovog aerodroma.

„Osim opredjeljenja Vlade da povećamo broj linija za putnički saobraćaj, kao i da povećamo broj operacija prema postojećim destinacijama, vodimo aktivnosti za dozvole za kargo saobraćaj. Dobio sam informaciju da bi se naš aerodrom mogao upisati na listu aerodroma koji obavljaju kargo saobraćaj na jednoj od naredne dvije sjednice Vijeća ministara BiH”, naglasio je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

AERODROM TUZLA

Međunarodni aerodrom Tuzla početkom ovog mjeseca premašio je godišnji broj prevezenih putnika. “Planirali smo broj od 180.000 putnika, ali 1. novembra ta je cifra bila 220.000. Postoji mogućnost da „Wizz Air“ u proljeće poveća broj operacija prema postojećim destinacijama, pa bi i broj prevezenih putnika trebao biti znatno veći”, rekao je Karasalihović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara