Premijer Gutić posjetio Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju

Rental Travel

Kako bi se upoznao sa djelovanjem i aktivnostima Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je posjetio ovu ustanovu i razgovarao sa direktorom, uposlenicima, štićenicima i roditeljima štićenika ove javne ustanove.

Reha Centar

„Zavod ima jednu od najhumanijih misija i zadaća, i obavlja je na veoma dobar način. Naša obaveza je da im u tome pomognemo i olakšamo njihov humani rad“ rekao je premijer Gutić i dodao da će Vlada osim 1.300.000 KM, koje sva godine izdvaja za rad ove javne ustanove, pronaći načina da im i vanredno pomogne.

Zavod 04 11 12 2015 (2)

U svom dosadašnjem radu Zavod je, prema riječima direktora Damira Muratovića, pronalazio mogućnosti da sam, iz skromnih vlastitih sredstava, ali i donacijama humanih poduzetnika, održava objekat i u nekim segmentima unaprijeđuje svoj rad. „Ipak za neke veće popravke ili investicije neophodna je podrška Vlade i ministarstava“ rekao je direktor Miratović.

Zavod 02 11 12 2015

Na današnjem sastanku akcentiran je problem dotrajalosti krova i oluka na objektu, za što je premijer iskazao spremnost da Vlada promptno reaguje i odobri sredstva za sanaciju.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara