Početak nove školske 2015/16. godine

Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Izet Jagodić, danas su posjetili dvije osnovne škole  “Novi Grad” u Tuzli, Prvu osnovnu školu u Živinicama i Mješovitu srednju školu u Kalesiji.

Reha Centar

Povod za posjetu je početak nove školske 2015/16. godine, i činjenica da su u proteklom periodu uložena značajna sredstva u infrastrukturu ovih škola.

Premijer Gutić i ministar Jagodić izrazili su zadovoljstvo cjelokupnim radom, angažmanom i kreativnošću svih uposlenika. U povodu početka nove školske godine, premijer i resorni ministar uputili su želje za uspješno školovanje, dobro zdravlje, sretan početak i rad, kako prvačićima koji su prvi put sjeli u školske klupe, tako i svim učenicima, roditeljima i zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

Tokom posjete, premijer Bego Gutić je istakao značaj ulaganja u ustanove obrazovanja, te je kazao da će u idućoj budžetskoj godini biti planirano više kapitalnih ulaganja tamo gdje je najpotrebnije, a to su obrazovanje, policija i zdravstvo, naglasivši kako je važna saradnja vladinog, nevladinog sektora, kao i lokalne zajednice. To je dokazano i projektima koji su pokrenuti u ovim školama, jer je obrazovanje u zajedničkom interesu sviju.

“Cilj posjete je da se vidi realno stanje, početak je nove školske godine, i da se obezbjedi minimum saradnje sa lokalnom zajednicom, sa lokalnim privrednicima, kako bi se radilo i na preorijentaciji i uvođenju novih zanimanja, i odgovorilo zahtjevima tržišta. U Mješovitoj srednjoj školi u Kalesiji ovaj projekt ugradnje toplotnih kolektora, uređenje mokrih čvorova i fiskulturne sale je primjer dobre saradnje lokalne zajednice, poduzetnika vladinog i nevladinog sektora, što je u zajedničkom interesu obrazovanja djece” istakao je ovom prigodom  ministar Jagodić, iskoristivši se prilikom da potencijalnim brucošima zaželi sreću na sutrašnjem prijemnom ispitu.

PREMIJER I ŠKOLARCI

Premijera Gutića i ministra Jagodića, tokom posjeta, ugostili su direktor OŠ “Novi Grad” Almir Mušović, načelnik općine Kalesija Nedžad Džafić, direktor Mješovite srednje škole u Kalesiji Mersed Hasanović i direktorica  Prve osnovne škole u Živinicama Edina Šehović.

MONKS TK

aktuelno.ba

Komentari

Komentara