OO SDA Tuzla predstavio izborni program i kandidate SDA Tuzle u MZ Pasci

Menprom

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla večeras je građanima Mjesne zajednice Pasci predstavio izborni program Stranke i kandidate SDA Tuzle za predstojeće Opće izbore za sve nivoe vlasti.

Reha Centar

Prisutnima su se osim kandidata obratili član Izvršnog odbora SDA Tuzla, vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla gospodin Sabahudin Imamović i potpredsjednik OO SDA Tuzla gospodin Bajazit Jašarević.

SDA TUZLA

“ SDA mora pobijediti i zaustaviti negativne trendove političkog avanturizma, parade praznih riječi i rastakanja države. Mi moramo vjerovati u Stranku demokratske akcije jer ona nije kao ostale stranke. Ona se ne bori samo za golu vlast nego ima svoju misiju, a to je očuvanje države Bosne i Hercegovine i opstanak bošnjačkog naroda na ovim prostorima. Zadatak SDA je da običnom čovjeku obezbijedi kvalitetan život na način da svaki Bosanac i Hercegovac ima sigurnost, kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i posao. Zato nam je potreban snažan izborni legitimitet. Bošnjaci se moraju ponašati kao politički osviješten narod na predstojećim izborima i učiniti korak koji je najlakši – izaći na izbore i dati povjerenje najboljoj stranci, a to je SDA” – poruka je sa skupa u Pascima.

SDA TUZLA

“ Nalazimo se u situaciji koja prijeti stabilnosti BiH. Većina ljudi misli da postoji izlaz, a to je ako se naš narod svjestan težine situacije ponovo okupi oko Stranke demokratske akcije. Formula je SDA kao najjača stranka u BiH i narod okupljen oko te stranke. Naši kandidati su spremni odano i odgovorno preuzeti odgovornost za budućnost Bosne i Hercegovine u narednom mandatnom periodu i boriti se u ime politika koje je programirala SDA. Ponosni smo na protekli mandat Bakira Izetbegovića. Nadmašio je sva naša očekivanja. Promijenio je regionalnu poziciju BiH. Zato vas pozivamo da mu u narednom periodu date povjerenje i za sljedeći mandat kao i da glasate za sve naše kandidate. Želimo jake timove, želimo da pobijedimo i da preuzmemo odgovornost. 12. oktobar nije kraj nego početak borbe. “ – rečeno je.

SDA TUZLA

Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija, diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subspecijalista kardiohirurg (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

aktuelno.ba – plaćeni oglas M.T.

Komentari

Komentara