„Nedostaje? Ne. Dosta je!“ – osvježenje za tuzlansku publiku

Rental Travel

Knjiga koju je publika prikovala na ljestvicu najtraženijih djela, „Nedostaje? Ne. Dosta je!“, konačno je promovisana i u Tuzli.

Reha Centar

U Američkom kutku tuzlanske biblioteke „Derviš Sušić“ sinoć smo ugostili Eminu Pršić, jednu od autorica knjige „Nedostaje? Ne. Dosta je!“, koja je uz Ivanu Šešo pretočila svoja iskustva i znanja o tome kako prevazići sve što prati slomljeno srce nakon ljubavnog brodoloma.

„Knjiga je pisana šest mjeseci sa ciljem da na neposredan i konstruktivan način napravi neklasičan priručnik o putu koji treba što bezbolnije i dostojanstvenije proći kako bi se prevazišle krize u koje zapada slomljeno srce. To je dobra osnova da sačuvate sebe i ne izgubite svoj identitet u momentima kada mislite da bi najpametnije bilo ukoliko bi došlo do pomirenja dvije rastavljene osobe, dojučerašnjih partnera“, kazala je autorica Emina Pršić tuzlanskoj publici.

ne dosta je

Promocija je bila prilika i da se čuje kako je Emina izbjegla da njena prva knjiga izdana 2012. godine postane još jedna u nizu knjiga koje stereotipno opisuju šta i kako treba učiniti da biste pomogli sebi.

„Knjiga „Nedostaje? Ne. Dosta je!“ je sve samo ne tipično štivo koje se na prvi pogled doima. Igra riječi je odlična osnova da uvidite koji joj je motiv, no tu kreće jedno novo iskustvo čitanja koje se ogleda i u samom dizajnu knjige koje oblikuje tri životne priče na način da se u svakoj pronađemo i puno toga iz njih naučimo“, riječi su promotorice Bedrane Kaletović uz pohvalu autoricama što je jezik svakodnevnice taj kojima je djelo učinjeno bliskim različitoj starosnoj dobi publike.

ne dosta je

Čarobna pilula ne postoji. Prijatelji su dobar, ključan osnov, no sloboda misli i otvoren um da prestanete biti neko drugi nego VI budete VI je odlična uvertira za sreću, poručila je i Ivana Šešo koja promociji nije prisustvovala, ali je poslala poruku da će se Tuzlacima odužiti na način da će promociju druge knjige, a na kojoj se intenzivno radi, nezostavno prisustvovati.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara