Mladi nisu budućnost, mi smo sadašnjost (VIDEO)

Menprom

Izuzetno mi je drago primjetiti kako naporan rad, timsko zalaganje i angažman mnogih pojedinaca općinske organizacije i kantonalne organizacije Unije socijaldemokrata postepeno,  ali sigurno postaje prepoznatljiv na našem kantonu.

Reha Centar

Ispravna politika jeste lijek koji treba da liječi našu Bosnu i Hercegovinu, koja se besramno pljačka i razara.Ispravna politka se može jedino provesti putem istinske socijaldemokratije, koja od svakog plemenitog pojedinca zahtijeva bezrezervni osjećaj za nesreće, nepogode i nevolje koje more naše najugroženije sugrađane!

Meni lično su najbliži problemi koji muče mlađu generaciju bosanskohercegovačkog društva, odnosno onu generaciju od koje se očekuje da Bosnu i Hercegovinu energično i hrabro povede stazama prosperiteta.

Razmišljajući dugo o uzroku letargije mladih došao sam do zaključka kako je pomenuta letargija između ostalog i posljedica vješto skrojene zamke u koju je moja generacija nesvjesno zapala.

Pomenuta zamka jeste kontstrukt jedne najobičnije rečenice koju često,ali prečesto čujemo, izgovorimo ili pročitamo putem raznih medija i koja se ciljano koristi od strane onih političkih partija i duboko istrošenih pojedinaca koji dvadeset godina vedre i oblače našom političkom, ali i životnom svakodnevnicom.

Mladi su budućnost Bosne i Hercegovine!!!

Na prvo, a iskreno i na drugo slušanje jedna misao koja treba rezultirati ponosom na naše školovane, inteligentne, kreativne i multi-lin-gvističke mlade osobe, ali ta ista misao izuzetno je opasna!

Sada ću pokušati obrazložiti gore citiranu misao, a ujedno se direktno obraćam partijama koje su Bosnu i Hercegovinu gurnule u ponor i beznađe.

Reći kako smo mi mladi budućnost podrazumijeva definisanje naše ionako ugrožene egzistencije u nekoj neizvjesnoj apstrakciji, a kada nam oduzimate mogućnost realnog planiranja života, stvarate prostor za letargiju, tromost i indiferentnost.

Dame i gospodo, odnosno vi koji ste u više navrata bili u mogućnosti da nam pomognote, a niste – mladi Bosne i Hercegovine nisu budućnost naše zemlje, nego sadašnjost, molim vas nemojte nas tjerati da mladi, analogijom dođu do sličnog zaključka, gdje ćemo kompromisno prihvatiti ideju u kojoj smo mi budućnost Bosne i Hercegovine ako i vi prihvatite da ste prošlost!!!

AKTUELNO.BA – PLAĆENI OGLAS M.T.

 

Komentari

Komentara