Misija SDA je opstanak Bošnjaka na ovim prostorima i očuvanje BiH

Spread the love
Rental Travel

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla održao je predizborni skup i u Mjesnoj zajednici Kiseljak gdje su predstavljeni kandidati SDA Tuzle za predstojeće Opće izbore za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH i Skupštinu Tuzlanskog kantona. Skupu je prisustvovao veliki broj članova, aktivista, simpatizera SDA,  iz više gradskih i prigradskih mjesnih zajednica grada Tuzle.

Reha Centar

Prisutnima su se, pored kandidata, obratili član Izvršnog odbora SDA Tuzla i vijećnik SDA u Općinskom vijeću Tuzla gospodin Sabahudin Imamović i predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla gospodin Salko Bukvarević.

sda tuzla

“ Općinski odbor SDA Tuzla je za predstojeće oktobarske izbore ponudio svoju listu od 8 kandidata za sve nivoe vlasti u BiH. Tu je i naš kandidat za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda gospodin Bakir Izetbegović. Svi naši kandidati su čestiti i uspješni pojedinci i svako od njih može u potpunosti preuzeti ulogu za koju se kandidovao. Pred Operativnim izbornim štabom i mrežom aktivista u mjesnim ograncima je zadatak postizanja krupnih političkih ciljeva. Prije svega, poboljšanje izbornog rezultata SDA u Tuzli, omogućavanje da svi naši tuzlanski kandidati uđu u predstavnička tijela za koja su se kandidovali i davanje značajnog doprinosa SDA Tuzle u pobjedi gospodina Bakira Izetbegovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Za svaki posao je potrebno snažno ubjeđenje da radimo pravu stvar. Raditi za SDA znači biti na pravoj strani jer SDA nije kao ostale stranke. Ona se ne bori samo za golu vlast nego je to stranka koja ima svoju misiju – opstanak Bošnjaka na ovim prostorima i afirmacija bošnjačkog nacionalnog interesa. Nastala je u slobodarskim disidentskim krugovima kao iskaz težnje bošnjačkog naroda za slobodom i ravnopravnošću. Zato SDA mora pobijediti i svim Bošnjacima i svim građanima BiH obezbijediti sigurnost, zdravstvenu zaštitu, kvalitetno obrazovanje i posao. Uslov svih uslova je očuvanje države Bosne i Hercegovine i njeno pozicioniranje na mjesto koje joj je oduvijek pripadalo, a to je zajednica evropskih država  “ – poručeno je sa skupa u MZ Kiseljak.

sda tuzla

” Uvjereni smo u pobjedu SDA jer je SDA bila sa svojim narodom kada je bilo najteže, kada smo se 1990. godine trebali politički uspraviti, kada smo 1992. godine napadnuti i kada smo bili primorani da branimo Bosnu i Hercegovinu. Ja vas pozivam da se ujedinimo oko programa SDA, da povežemo Tuzlu i tuzlansku regiju sa Federacijom i državom BiH. Ako želite da BiH otkoči put prema EU, NATO-u, ako želite nova radna mjesta, razvoj Tuzle, TK i Bosne i Hercegovine zadatak nam je glasati za našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodina Bakira Izetbegovića i za Stranku demokratske akcije i sve naše kandidate iz Tuzle ” – rečeno je u obraćanjima.

 

 

sda tuzla

sda tuzla

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

aktuelno.ba – sponzorirani članak

Komentari

Komentara