Istina nama, kazna zločincima

Rental Travel

Okupljanjem na platou Pinge u Tuzli, te mirnom šetnjom do Trga slobode , Majke Srebrenice su i danas mirnim protestom  ukazale da i dalje traže istinu i pravdu za svoje nestale te konačan smiraj i dostojnu dženazu.

Reha Centar

Sa prošlom kalendarskom godinom nisu zadovoljne kada su u pitanju identifikacije i ekshumacije , ovu tekuću 2014 su proglasile „nestalom godinom“, jer kako kažu žele konačno urazumiti nadležne za brži, efikasniji i konkretniji rad, istakla je Nura Begović.

ŽENE SREBRENICE

Slavlje „Srpse republike BiH“ , koje je obilježeno prije dva dana smatraju nepotrebnim , a one koji su to obilježavali i veličali osobama koje se još nisu spremne suočiti sa istinom, indirektno ih nazivajući saučesnicima u genocidu.

ŽENE SREBRENICE

I ovog 11. og u mjesecu Majkama Sreberenice su se pridružila mnogobrojna udruženja i građani Tuzle, a za ovu priliku Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Gornja Tuzla, odnosno starije polaznice učenja Kur`anskog pisma,koje su uspješno završile obuku,  su u Čaršijskoj džamiji uTuzli pred duše svih ubijenih Srebreničana proučile i Hatma dovu.

ŽENE SREBRENICE

ŽENE SREBRENICE

aktuelno.ba

Komentari

Komentara