Isplata septembarskih penzija do izbora

Spread the love
Menprom

Isplata penzija za septembar 2014. počinje u utorak, 7. oktobra, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Goraždu.

Reha Centar

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni.  U skladu s time, najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174,48 KM, saopćeno je iz Zavoda.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzioniranju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Upravni odbor je, uz ostalo, usvojio i financijski izvještaj za prvih šest mjeseci Federalnog zavoda za 2014. godinu te utvrdio prijedlog finansijskog plana za 2015. godinu.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za septembar, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona maraka, navodi se u saopćenju.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara