Dvije medalje za mlade tuzlanske plesače

Menprom

Dana 13.04.2014.godine u Sarajevu na  InterdanceFest CUP-u sa međunarodnim učešćem, koje je organizovao plesni studio „ORION“, takmičari Univerzitetskog plesnog kluba iz Tuzle i članovi GKUD „Bosna“ osvojili su 2 bronzane medalje.

Reha Centar

Mladi tuzlanski plesači su se takmičili u sljedećim kategorijama:

  1. Show Dance duo D2: Dijana Gegić i Amra Tanović;
  2. Show Dance solo  juniori: Melisa Hadžić;

MLADI PLESAČI

 Obzirom da se radi o takmičenju sa međunarodnim učešćem u modernim plesovima, na takmičenju su učestvovali  takmičari iz 50 klubova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Plesači su osvajanjem bronzanih medalja ostvarili su odličan rezultat obzirom da su Dijana Gegić i Amra Tanović prvi put učestvovale na takmičenju kao duo u kategoriji Djeca 2. Takođe, takmičarka Melisa Hadžić osvojivši bronzanu medalju u kategoriji Juniora solo postigla je izuzetan uspjeh jer su kategorije juniora veoma teške obzirom na izuzetnu konkurenciju u ovim kategorijama, a posebno iz razloga što je na InterdaceFEST-u njeno prvo učešće u ovoj starosnoj kategoriji.

Trener modernih plesova Meliha Jahić očekuje dobre rezultate i u novoj takmičarskoj sezoni  na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Slijedeće takmičenje je Državno prvenstvo u junu mjesecu u Neumu, a nakon Državnog prvenstva svjetsko prvenstvo u Pragu i evropsko prvenstvo u Rizi.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara