Druženje Asocijacije žena SDA Tuzle i promocija tuzlanskih kandidata SDA

Rental Travel

Asocijacija žena Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla i kandidatkinje SDA Tuzle za Opće izbore su u utorak 23.09.2014. godine uz podršku Asocijacije žena Kantonalnog odbora SDA TK te Operativnog izbornog štaba SDA Tuzla organizovale cjelovečernje druženje članova i simpatizera SDA u Motelu ” Rudar”. U bogatom programu predstavljeni su svi kandidati SDA Tuzle. Druženju su prisustvovali i članovi SDA iz drugih općina Tuzlanskog kantona, članovi Izvršnog odbora SDA Tuzle, vijećnici SDA u Općinskom vijeću Tuzla, članice Asocijacije ” Fatma” OO SDA Tuzla, porodice šehida i poginulih boraca, članovi Asocijacije mladih SDA Tuzle, kadrovi i aktivisti SDA.

Reha Centar

skupaz087

” Želimo da ovim druženjem damo poruku da se žene na Općim izborima trebaju pozicionirati na sve nivoe vlasti. Mi se nadamo da će naši članovi SDA osim za kandidate glasati i za kandidatkinje SDA na listama. Krajnje je vrijeme da se i ženski dio populacije pozicionira na značajna mjesta na političkoj sceni da se zajedno borimo za budućnost naše zemlje Bosne i Hercegovine i da vidimo prosperitet kroz ženska zalaganja u politici ” – kazala je predsjednica Asocijacije žena OO SDA Tuzla mr.sc. Enisa Žunić.

ŽENE SDA TUZLA

” Ja vjerujem u žensku snagu i u ženski aktivizam. Žene su pokazale u Bosni i Hercegovini da kada one nešto odluče, u stanju su sve promijeniti. Pozivam sve pripadnice nježnijeg, ali jačeg spola, članice i simpatizerke SDA da jasno pokažu svoj stav, izađu na izbore i podrže osim muškaraca i žene na listama” – poručila je Albina Vicković, kandidatkinja OO SDA Tuzla za Parlament FBiH, na rednom broju 2.

ŽENE SDA TUZLA

” Žene su uvijek bile temelj kuće. Tako trebaju bit i temelj države. Žene su snaga BiH. Ovo druženje je od izuzetne važnosti da se što bolje upoznamo, razmijenimo mišljenja, steknemo međusobno povjerenje i zamolimo ih da glasaju za žene na listi SDA. Očekujemo najbolje rezultate i ovo je naša šansa da napravimo iskorak u Tuzli. Ženama ne smije biti prepreka ni porodica, ni obaveze u domaćinstvu da učestvuju u društvu, u politici, u kreiranju zakonskih rješenja i donošenju odluka koje će stvoriti pretpostavke za izlazak iz društvene krize. SDA je oduvijek vodila računa o ženama i jedna od bitnih programskih odrednica Stranke je ženski aktivizam. Uvijek je na listi SDA bio dovoljan broj kvalitetnih žena koje imaju da ponude rješenja za izlazak iz društvene krize i bolje sutra za našu djecu” – istakla je Minela Spahić, kandidatkinja OO SDA Tuzla za Skupštinu Tuzlanskog kantona, na rednom broju 2.

 

” Naše žene su veliki borci. Žene ne trebaju biti ljubomorne, nego pružiti ruku jedna drugoj u svakoj situaciji. Trebaju iskoristiti svoj intelekt. Ako se kaže da na ženama stoje tri stuba kuće, zašto to ne bi mogla biti i tri stuba države, ili Parlamenta ili kantonalne Skupštine. Samo nam treba prilika da to dokažemo. Pružite nam tu priliku svojim glasovima” – poručila Belma Smajić, kandidatkinja OO SDA Tuzla za Skupštinu TK, na rednom broju 31.

Prisutnima se obratila i prof.dr. Mirzeta Hadžić Suljkić, predsjednica Asocijacije žena KO SDA TK : ” Biračko tijelo čini više od 50 % žena. Nažalost, manje od 50 % izađe na izbore, a još manje zaokruži žene na listama. Mi svi trebamo glasati za sve, zajedno smo jači. Nemojte preskakati žene na listama. U našim kandidatkinjama prepoznajemo kvalitetne osobe koje mogu u Parlamentu FBiH, Skupštini TK da nas predstavljaju onako kako treba i da zastupaju naše interese. Glasajte za SDA, za Bakira Izetbegovića, za sve kandidate SDA, a posebno za naše kandidatkinje i kandidate na listama”.
Skupu se obratio i predsjednik Operativnog izbornog štaba SDA Tuzla, gospodin Emir Softić, koji je prenio pozdrave od predsjednika OO SDA Tuzla doc.dr.sc. Salke Bukvarevića : ” Tuzli treba SDA da bi nas vratila na put sigurnosti, državnog ustrojstva, napretka države i svega onoga što čini državu. S druge strane, Stranci demokratske akcije treba Tuzla, tuzlanski kadrovi, svi vi da ojačamo SDA i da u cijelom uspjehu Stranke Tuzla da pečat koji je potreban. Pozivam vas da glasate za naše kandidate, za kandidatkinje SDA Tuzle, da glasate za državu Bosnu i Hercegovinu. Svima nam treba pobjeda SDA i pobjeda gospodina Bakira Izetbegovića ” .

Nakon zvaničnog dijela programa uslijedio je i zabavni dio uz muziku, ples i druženje.
Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara