Danas u Tuzli počinje 7. Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop

Rental Travel

Kao i ranijih godina ova jedinstvena manifestacija okuplja umjetnike iz Bosne i Hercegovine, zemalja regije i Europe.

Reha Centar

Tim povodom u prostorijama Gradske uprave Grada Tuzla, danas je održana press konferencija na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, članovi Organizacionog odbora te brojni tuzlanski umjetnici koji su dio najvećeg festivala umjetnosti mladih u Tuzli.

KALEIDOSKOP

Gradonačelnik Imamović, tokom razgovora sa mladim tuzlanskim umjetnicima naveo je da Kaleidoskop predstavlja međunarodni festival, koji povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničko djelovanje u polju umjetnosti, gradeći generacijski most među sudionicima.

KALEIDOSKOP

„Tuzla je simbol jedinstva različitosti, a festival umjetnosti mladih Kaleidoskop je trijumf jedinstva različitosti. Mladi umjetnici Tuzle, javne ustanove, gradska administracija i ja pozivamo mlade regije, BiH i Tuzle da se pridruže ovom sedmom Kaleidoskopu. Neka se mladim ljudima nešto urbano i istinski lijepo desilo“ – izjavio je na pres konferenciji Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

KALEIDOSKOP

Najpoznatiji hip-hop muzičar balkana, Frenkie, na današnjoj press konferenciji odgovarao je na pitanja novinara.

„Smatram da je festival Kaleidoskop smješten u tzv A kategoriju festivala, upravo zbog svoje raznovrsnosti i kontinuiteta, poput najvećih regionalnih festivala npr. EXIT. Mnogo znači domaćim umjetnicima jer predstavlja priliku za zajedničko druženje, nastupe a i publika je upravo ovde najbrojnija“ – rekao je Frenkie.

U ime Organizacionog odbora festivala novinarima se obratila Asja Redžić, navodeći karakteristike manifestacije koja se već sedam godina uspješno realizira u Tuzli.

„U sklopu muzičkog programa, na koncertima u parku kod Muzičke škole, pored tuzlanskih bendova predstavit će se i gosti iz regiona, a nastupit će bandovi: Zoster, Urban & 4, Brkovi, Vatra, Who See, Juventud Rebelde, Frenkie, Sassja, Ničim Izazvan, Silente, Mefistofeles, Punkart, Bad Seasons, Urban Instinct, CulSu i Frustrations. Pored muzičkih aktivnosti, festivalski program je upotpunjen likovnim izložbama, kreativnim radionicama, dokumentarnim filmovima, Art marketom“ – navela je u izjavi Asja Redžić.

JASMIN IMAMOVIĆ

Misija manifestacije je da se realizaciji ovog projekta priključi što veći broj mladih umjetnika iz svih sfera umjetnosti, te da postave čvrst temelj za daljnju saradnju i unaprijeđenje kako kvalitete tako i raznovrsnosti kulturnog-zabavnog života u Tuzli.

KALEIDOSKOP

aktuelno.ba

Komentari

Komentara