Dan kada je donesena odluka o pružanju organizovanog otpora agresiji na Tuzlu

Rental Travel

U povodu 4. aprila 1992. godine, početka pružanja tuzlanskog otpora agresiji na BiH, svečanu sjednicu održalo je Gradsko vijeće Tuzla.

Reha Centar

Prije sjednice, delegacije Grada Tuzla, Tuzlanskog kantona, boračkih organizacija, učesnika NOR-a, predstavnici političkih partija i građani položili su vijence na spomen obilježjima  na Slanoj Banji.

nada mladina svečana sjednica

Odluka koja je dinesena 4 aprila da se Tuzla organizovano brani od agresije bila je ispravna i u skladu sa Ustavom i zakonom, istakao je između ostalog u svom obraćanju gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Značaj 4. Aprila za buduće generacije je nemjerljiv, to je poruka i pouka kako se svi zajedno ujedinjeni bez obzira na vjersku, nacuionalnu ili neku drugu pripadnost možemo supropastiviti zlu, odbraniti svoju zemlju, svoju čast i svoj grad, stoji između ostalog u poruci dopredsjedavajuće Gradskog vijeća Nade Mladine.

salko bukvarević boračke organizacije tk

Memorijsko njegovanje tradicije i značajnih datuma iz prošlosti garancija su da će na ovim prostorima uvijek biti onih koji će se u svaklom trenutku i na svakom mjestu supropastaviti zlu, poručeno je sa današnjeg skupa u Tuzli.

aktuelno.ba

 

 

 

Komentari

Komentara