Amira Malkočević kandidatkinja Tuzlanske alternative za poziciju gradonačelnice Tuzle (VIDEO)

Spread the love
Menprom

Na današnjoj press konferenciji, održanoj u sjedištu stranke prisutnim predstavnicima medija obratili su se: predsjednik Tuzlanske alternative i nosilac liste za predstojeće Lokalne izbore Mensur Alić i kandidatkinja Tuzlanske alternative za poziciju gradonačelnice grada dipl.ecc Amira Malkočević.

Reha Centar

AMIRA MALKOČEVIĆ

U uvodu je napomenuto da je kandidatkinja Malkočević izbor stranke nakon sprovedenog Javnog poziva za ovu poziciju, na koji su se mogli javiti svi građani uključujući i članove stranke, te svojom kompetencijom, dugogodišnjim iskustvom na rukovodećoj poziciji u ekonomsko-finansijskom sektoru, ali i svojom harizmom i ličnošću, predstavlja sve što očekujemo od kandidatkinje za poziciju gradonačelnice.

Amira Malkočević  kandidatkinja Tuzlanske alternative za poziciju gradonačelnice Tuzle (VIDEO)

 

Predsjednik stranke Alić potvrdio je kandidatsku listu Tuzlanske alternative za predstojeće izbore koja broji tridesetpet kandidata za poziciju vijećnika Gradskog vijeća, te sebe kao nosioca liste. Alić je ovom prilikom  istakao da ima  puno povjerenje u izbor pripadnice ljepšeg spola za ovu poziciju, te da se vodi svojim ličnim iskustvom kada su u pitanju žene na rukovodećim pozicijama.

U svom prvom obraćanju medijima kandidatkinja Tuzlanske alternative Amira Malkočević ističe da će prvenstveno, ukoliko joj građani ukažu povjerenje, biti gradonačelnica svih građana neovisno o njihovom političkom angažmanu i djelu grada u kojem žive, te kao prioritet svog djelovanja staviti poboljšanje kvaliteta življenja svih građana Tuzle, kroz jaču saradnju sa lokalnom zajednicom i službama gradske uprave. Podvlači da prva ličnost grada isključivo mora biti na usluzi građanima i njihovim zahtjevima iz domena gradske uprave te otvoriti vrata neposrednom susretu i komunikaciji sa građanima.

AMIRA MALKOČEVIĆ

Takođe u svom mandatu, planira nastaviti zalaganje Tuzlanske alternative za ekonomski razvoj grada kroz princip otvaranja poslovnih zona na području Tuzle te otvaranje novih radnih mjesta u sklopu istih, kao i za samu sigurnost građana i ekološki aspekt življenja u našem gradu.

Press služba Tuzlanske alternative

Komentari

Komentara