Saopćenje Stranke za BiH povodom 15. maja Dana odbrane Tuzle

Spread the love
Menprom

Tuzla. Od prvog pomena svoga imena Tuzla je branik domovine. Ovaj naš kraj tuzlanski od vajkada je ponosito odolijevao agresorima, osvajačima i okupatorima. Ne tako davno, 15.maja 1992. godine, Tuzla je odlučno i hrabro kazala „NE“ srbijansko-crnogorskoj agresiji koja se tih dana kao crna slutnja nadvila nad Tuzlom. Najveće tuzlanske patriote su tog dana riješile pitanje budućnosti svoga grada za neka naredna, daleka vremena. Agresor je htio raščupati snažno tkivo multikulturalne i multietničke Tuzle. Namjere mu se nisu ostvarile. Patrioti Tuzle, predvođeni zakonodavnom i izvršnom vlašću, odbranile su čast, tradiciju i ugled najbosanskijeg grada u Bosni i Hercegovini.

Reha Centar

Agresori su se hinjski provukli, a zatim, sa distance, četiri godine napadali naš grad. Tuzla se odbranila. Najbolji sinovi Tuzle dali su svoje živote za čast i slobodu koju danas imamo.

Ovu slobodu moramo više cijeniti, jer je izvojevana na najhumaniji način.

Svim braniteljima Tuzle, svim građankama i građanima grada na zrnu soli čestitamo 15. maj, Dan kada je odbranjena Tuzla, i dan koji je postao simbolom slobode Tuzle i cijele Bosne i Hercegovine.

Hvala herojima Tuzle. Tuzlanke i Tuzlaci, sretan vam Dan odbrane grada Tuzle.

 

PRESS služba KV SBiH

Komentari

Komentara