Prijem za novoimenovane članove Komisije za koncesije TK

Spread the love
Menprom

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upriličio je prijem za novoimenovane članove Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona. Iako je u sastavu novoimenovane komisije mandat obnovio samo jedan član, a da Komisiju čine četiri nova člana, ovom prilikom istaknuta je potreba nastavka kontinuiteta u radu ovog regulatornog tijela. Tokom sastanka danas je akcentirana činjenica da je Tuzlanski kanton u protekle dvije godine zabilježio znatno povećanje broja dodijeljenih koncesija.

Reha Centar

Premijer Gutić je novoimenovanim članovima čestitao na imenovanju i pred novi saziv postavio tri cilja u narednom periodu. Premijer je posebno akcentirao pitanje odgovornosti u radu.

„Od komisije za koncesije u narednom periodu očekujemo, da prije svega rade na povećanju broja dodijeljenih koncesija, povećanju stepena naplate koncesionih naknada, te povećanja prihoda. Također, očekujemo da Komisija u narednim danima sagleda stanje u ovoj oblasti i cijena koncesionih naknada, te predlože određena eventualne mogućnosti za unaprjeđenje rada Komisije, a za sve aktivnosti komisije i njene rezultate najveću odgovornost snosi predsjednik“ rekao je premijer Gutić.

Predsjednica Komisije Ešefa Kantić se u ime  svih članova zahvalila na ukazanom povjerenju.

„Naš prioritet bit će ažurnost u radu Komisije, u najkraćim mogućim rokovima će izvršavati naše obaveze, a češćim posjetama koncesionarima i drugim aktivnostima pokušat ćemo podići nivo naplate koncesionih naknada“, rekla je predsjednica Kantić.

Posao Komisije za Koncesije, koja je regulatorno tijelo Vlade Tuzlanskog kantona, u narednom petogodišnjem mandatu, osim predsjednice Kantić vršit će Nataša Ustavdić, Sakib Hajdarević, Ramiz Bilalić i Damir Hasanagić, a današnjem sastanku osim premijera prisustvovali su ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić i sekretar Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Fehrija Bajramović.

Press Vlade TK – aktuelno.ba

Komentari

Komentara