24. godišnjica formiranja Armije RBiH za Tuzlanski kanton održana u Gradačcu

Spread the love
Menprom

Centralna svečanost u povodu obilježavanja 24. godišnjice formiranja Armije RBiH održana je danas u Gradačcu. Programom manifestacije doček svih učesnika i gostiju bio je na Kuli Zmaja od Bosne, gdje je izvršeno i postrojavanje.

Reha Centar

Poslije polaganja cvijeća na Spomen obilježju održana je svečana sjednica u Sali gradačačkog sajma gdje su se učesnicima i gostima obratili predstavnici boračkih organizacija, kao i predstavnici Vlade.

Delegacija Saveza RVI TK-a je dan ranije također boravila u Gradačcu ali i Srebreniku gdje je razgovarala sa predstavnicima boračke populacije, posebno ratnim vojnim invalidima o stanju i položaju boračke populacije u ovim općinama.

SAVEZ RVI TK

U svom obraćanju Premijer vlade TK Bego Gutić je istakao da će Vlada TK, kao i svake godine do sada, podržavati obilježavanje godišnjice formiranja Armije RBiH i realizaciju aktivnosti koje provodi Savez demobilisanih boraca TK.

Poslije referata koga je pročitao Niaz Hodžić, predsjednik Saveza demobisanih boraca TK i dodjele plaketa, prišlo se sportskom dijelu manifestacije gdje su održana takmičenja u malom nogometu, šahu i stolnom tenisu.

Jedan od dobitnika “Zlatne plakete sa ljiljanom” na  ovogodišnjoj manifestaciji obilježavanja Dana Armije R BiH je i Fahrudin Hasanović, predsjednik saveza RVI TK-a , koji je nominovan ispred Koordinacije boračkih saveza i udruženja Tuzlanskog kantona.

SAVEZ RVI TK

U sastavu Drugog korpusa Armije RBiH bilo je 38 brigada , od čega deset slavnih , sedam viteških i sedam oslobodilačkih. Pokrovitelj manifestacije je Vlada TK, Ministarstvo za boračka pitanja i Općina Gradačac.

SAVEZ RVI TK

SAVEZ RVI TK

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara