Puna podrška Stranke za BiH za profesoricu Nihadu Čolić iz Konjević Polja

Spread the love
Rental Travel

Stranka za Bosnu i Hercegovinu daje punu podršku Nihadi Čolić, profesorici razredne nastave i bosanskog, srpskog, hrvatskog jezika i književnosti, te koordinatorici instruktivne nastave za učenike iz Konjević Polja, u nastojanju da animira bosanskohercegovačku javnost i političke strukture zemlje da se ozbiljno pozabave kršenjem ljudskih prava u manjem bh. entitetu.
Profesorica Čolić se pismom obratila ministru prosvjete i kulture manjeg bh. entiteta Danetu Maleševiću gdje traži da pojasni na koji način bh. entitet RS misli provesti uvođenje “bošnjačkog” jezika u obrazovni sistem.

Reha Centar

Diskriminacija koju vrši Vlada bh. entiteta RS nad Bošnjacima, i povratnicima uopšte, poprima šovinističke razmjere najvećeg nivoa. Pozivamo međunarodnu zajednicu, relevantne institucije Bosne i Hercegovine na svim nivoima vlasti i sve razumne političke partije da učine maksimum da se teror i diskriminacija zaustave. Odakle pravo nekome da inputira  jednom narodu kako će nazivati jezik kojim govori?
U isto vrijeme radujemo se konačnom odumiranju vladavine Milorada Dodika koji katastrofalne rezultate svoje desetogodišnje vladavine pokušava prikriti izazivanjem nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Taj proces je očigledan i jednostavno se da čitati. Ovakve i slične poruke su viđene bezbroj puta u istoriji prilikom padanja jednog režima.

Zbog toga pozivamo ostale političke subjekte u zemlji, a posebno one iz manjeg bh. entiteta, da zajedničkim i demokratskim snagama zaustavimo zlo koje se nadvilo nad građanima Bosne i Hercegovine bez obzira na nacionalnu pripadnost, a pogotovo nad svim građanima u RS-u. Pad Dodikovog režima nažalost trpe svi, a najviše stanovnici manjeg bh. entiteta.

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara

Posted In: