U Tuzli mladi zajedno iftarili i poslali poruku jedinstva (FOTO)

Spread the love
Rental Travel

U okviru Naučno – istraživačkog kampa za mlade, kojeg podržava Ambasada SAD-a u BiH, aktvisti Asocijacije Zelene staze Tuzla su priredili iftar za svoje članove i prijatelje na izletištu Kicelj u Tuzli.

Reha Centar


Mladi su sinoć na sebi svojstven način pokazali kako zajedništvo, tolerancija, multietničnost i multikulturalnost nisu samo riječi nego nešto što živi među njima. U duhu ramazana i iftarske noći, aktivisti NIK projekta su se posebno potrudili i organizirali večeru i druženje na Kicelju u Tuzli za sve one koji poste.

Iftaru je prisustvovalo oko 70 mladih iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine a i šire, bez kojih ovaj događaj ne bi bio ovako poseban. Dragi gosti iz CROPS-a, mladi iz Franjevačkog samostana i profesori Univerziteta u Tuzli su također obogatili iftar svojim prisustvom. Značajno je istaći  da su nikovci i mladi Franjevačkog samostana Tuzla ti koji su spremili i donijeli hranu i piće. Svako je dao dio sebe za ovu svečanu noć i još jednom pokazali pravu sliku Bosne i Hercegovine i bogatsva koje ona ima sa svim svojim različitostima. Pokazali su da nije bitno kako se ko zove, koje je vjere i odakle dolazi, nego koliko se poštuju i razumiju.

U ugodnoj atmosferi, okruženi prirodnim bogatstvom naše zemlje u svijet su poslali poruku ljubavi, tolerancije i mira.
Mjesec Ramazan je mjesec milosti, te za muslimane ovaj događaj ima vrlo veliku važnost.
Aktivisti NIK-a će nastaviti sa svojim aktivnostima u dosadašnjem duhu širenja blagostanja i poštovanja drugih.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara