Reakcije Stranke za BiH na izjavu Mladena Ivanića

Spread the love
Rental Travel

”Gospodine Ivaniću, Radovan Karadžić je bio Predsjednik i suđeno mu je kao Predsjedniku, a ne kao individui, za genocid i zločine u ratu 1992 – 1995”.

Reha Centar

Poštovani g. Ivanić, bez želje za bilo kakvim ‘’političkim tenzijama i podjelama unutar Bosne i Hercegovine’’ želim da Vas podsjetim da se stvarno i ozbiljno trebate zapitati zašto je kompletno političko i vojno rukovodstvo tadašnje Republike Srpske i vojske RS-a osuđeno sa više stotina godina zatvora i nema potrebe da na silu tražite bilo kakvu ravnotežu između onih koji su osmišljavali, pripremali i izveli djela udruženog zločinačkog poduhvata i onih koji su se morali braniti da bi opstali. Odgovaram Vam na Vašu ozbiljnu zabrinutost. Da je bilo takvih zločina i sa druge strane, bilo bi i presuda.

Takođe želim Vas podsjetiti, na ono što i Vi vrlo dobro znate, da je Radovan Karadžić bio Predsjednik i politički i vojno odgovoran i komandujući, te da mu je zbog toga i suđeno, a ne kao individui i ‘’slučajnom prolazniku’’ u ratu 1992. – 1995. godine.

Upravo to bježanje od istine i njeno stalno izvrgavanje ne donosi pomirenju među građanima Bosne i Hercegovine. Hrabrost je već jednom pogledati istini u oči, prihvatiti činjenicu da kompletno političko i vojno rukovodstvo tadašnje RS nije slučajno osuđeno na više stotina godina zatvora i ljudski priznati to.

Amer Jerlagić – Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu

 

Komentari

Komentara

Posted In: