NSBiH kaznio Željezničar, Borac, Slobodu i Zrinjski, Mulaliću mjesec dana suspenzije

Spread the love
Menprom

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH (NSBiH) kaznila je Fudbalske klubove Željezničar, Borac, Slobodu i Zrinjski, zbog propusta u organizaciji utakmica 10. kola Premijer lige BiH i upotrebe pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača.

Reha Centar

Željezničar je kažnjen sa 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 10. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača, upotrebe megafona, te isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem.

Fudbalski klub Borac kažnjen je sa ukupno 3.000 KM, od kojih 2.000 zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Slobode, upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava te isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem, kao i 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača i skandiranje poruka sa nesportskim sadržajem u susretu protiv Krupe.

Sloboda i Zrinjski sankcionisani su sa po 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava u susretima protiv Željezničara, odnosno Mladosti, dok je trener Mladosti Edis Mulalić kažnjen sa 1.000 KM i zabranom obavljanja dužnosti u periodu od 30 dana zbog nesportskog ponašanja, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Komentari

Komentara