Negdje smo brate dobro zgriješili…

Spread the love
Rental Travel

Negdje smo dobro zgriješili, svi zajedno, svi se nakon ovih poplava i klizišta trebamo pitati gdje, svako za sebe, jer ako ne budemo bolji čemu se imamo nadati. Ovo je velika opomena za sve nas, asiluk i sila su zavladali već duže vrijeme.

Reha Centar

Razumni, onih malo što ima su zbunjeni, pametni se sklanjaju a budale kolo vode, možemo li ispočetka, od nule, da svako od nas ne radi ništa loše što je radio do jučer, da se okrenemo jedni drugima i razgovaramo, kao ljudi .

Možemo li početi vjerovati jedni drugima, pa zar je to tako teško biti pošten, običan, jednostavan, ono što jesi.Razmislimo malo o svemu o protestima, paljevinama, pucnjavama u sred bijela dana, fejsbuku i slikama jada i čemera kojima smo se počeli diviti i ismijavati sve što je vrijedno pažnje, porodica, djeca, vjera.

Negdje smo dobro zgriješili, pa nam ni mrtvi naši nisu rahat, zbog našeg asiluka i bijesa.

Negdje smo brate dobro zgriješili……

mezarja

Pravi vjernici imaju i vjeru i nadu, pa treba vjerovati i moliti Boga za oprost i pomoć da nam bar upola rodi ono što smo zasijali. Jasno mi je nismo sijali dobro ali pokušajmo ponovo ispočetka, zbog naše djece, zbog sebe i drugih, jer čudan je ovaj narod bosanski, zna on biti i plemenit i darežljiv i dobar, bar su takvi bili naši preci zbog kojih me je danas sram i stid…

PŠENICA

Jala se povukla skroz u svoje korito i ostavila nam naše smeće koje moramo početi čistiti, jer kada ga ne bude u našim srcima, kućama, avlijama i društvu neće ga biti ni u Jali niti u drugima Jalama naše budućnosti.

JALA I SMEĆE

R.T

AKTUELNO.BA

 

 

 

Komentari

Komentara