Gradonačelnik Lugavić učestvovao na radionici “Emocionalni menadžment”

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, učestvovao je danas na radionici “Emocionalni menadžment”, održanoj u Kongresnoj sali Grand hotela Tuzla.  Ova edukativna radionica, koju je organizovao ICC – International Creativity Company Tuzla & Elite Academy Balkans, posvećena je ključnim aspektima emocionalnog menadžmenta u korporativnom upravljanju, s ciljem postizanja održivog i pozitivnog organizacionog ponašanja, a okupila je menadžere i zainteresovane pojedince iz različitih sektora.

Reha Centar

Gradonačelnik Lugavić je tokom  izlaganja naglasio  važnost emocionalnog menadžmenta u savremenom poslovanju. Istakao je da balans emocija i razuma, stvara stabilno emocionalno okruženje, pozitivno organizaciono ponašanje, te postaje ključna odrednica uspješnog poslovnog razvoja.

“Radionica je veoma značajna, s aspekta novih znanja, novih spoznaja i otvorit će nove vidike u pravcu emocionalnog menadžmenta bez koga neće biti, odnosno bit će teško upravljati kompanijama, jer ako nemate tima, ako nemate zajednice, ne možete imati ni uspjeha. Stabilno emocionalno okruženje opet stvara poslovno kvalitetno okruženje, što opet stvara kvalitetan poslovan ambijent, a kvalitetan poslovan ambijent garantuje uspjeh na tržištu rada, tržištu poslovanja u životu i u bilo kojem radu. I u tom kontekstu bolje razumijevanje emocionalnog menadžmenta dovodi do još efikasnijeg liderstva i formiranja još kvalitetnijeg tima i organizaciju u cjelini”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

Učesnici su imali priliku proaktivno učestvovati u diskusijama, te je radionica bila prilika za razmjenu iskustava i razvoj novih strategija koje će unaprijediti emocionalni menadžment u poslovnim okruženjima, te pridonijeti izgradnji snažnijih i održivijih organizacija u budućnosti.

Predavači iz ICC/Elite Academy tima, bili su: Jasmin Hasančević, direktor ICC Tuzla; Miša Pavičević, direktor Elite Academy Balkans; i Nataša Stanković, stručni saradnik i certificirani ekspert za psihometrijska testiranja.

aktuelno.ba /Grad Tuzla

Komentari

Komentara